Flori de toamna

septembrie 20, 2018 2:47 pm Flori de toamna

Toamna este anotimpul culorilor puternice. Începutul toamnei ne aduce culori roșiatice, în timp ce finalul ne surprinde cu o culoarea brună. Pentru fiecare anotimp există flori specifice, dar toamna are cea mai deosebită gamă în materie de frumos. Plecând de la simplul trandafir și ajugând la prețioasa orhidee. Ne-am gândit să îți spunem câteva din florile pe care toamna ți le oferă și cum poți să ai grijă de ele.

Aranjament cu Trandafiri

Trandafirii sunt cei care nu mai au nevoie de descriere. Aceștia sunt căutați în orice sezon. Trandafirii înfloresc din primăvară până târziu în toamnă, atât timp cât sunt crescuți și îngrijiți corespunzător. Pentru grădină este recomandat să țineți cont de umiditatea pe care o aveți, zona (câmpie, munte, etc…), de solul din grădină, timpul pe care sunteți dispus să-l alocați în îngrijirea lui. Fiecare specie de trandafir are personalitatea lui și un comportament diferit.

Crizantema

Crizantema numită și „Regina” florilor de toamna. Acestea fiind cele mai căutate flori din țara noastră, odată ce toamna se aproprie. Crizantema îți conferă posibilitatea să te joci cu propria imaginație, astfel așezându-le în straturi, formezi adevărate covoare de flori. Pentru a avea o crizantemă bine îngrijită trebuie să îi oferi apă cu moderație, la o temperatură cuprinsă între 13-20  și o lumină puternică.

Crizantemele rotunde poti fi așezate în ghivece mai mari și ținute în casă. Crizantemele înalte, sunt flori de toamnă spectaculoase, ce se pretează în gradină foarte mult. În casă pot rezista câteva zile până la maximum o săptamână. Diferența față de crizantemele rotunde, este că acestea înfloresc puțin mai tarziu și totodată au flori mult mai mari.

Dalia

Daliile sunt unele din cele mai cautate flori de toamnă din România, fiind de o multitudine de culori, forme și mărimi. Daliile permit grădinarilor să utilizeze spațiul grădinilor în diverse feluri, de la plantarea în straturi, la frontiere de alei, sau ca și grupuri impunătoare și înalte. Daliile trebuie plantate când solul atinge temperaturi cuprine între 10° – 15° . Udarea este extrem de importantă în îngrijirea daliilor, dar și lumina puternică joacă un rol important pentru a avea parte de dalii cât mai frumoase.

Orhidee

Orhideele sunt flori de toamna foarte cautate, pentru cei ce nu au bucuria sa dețină o grădină generoasă. Majoritatea persoanelor care au doar un apartament, aleg aceste flori. Orhideele au fost mult timp un simbol al iubirii și frumuseții, recunoscute pentru eleganța pură și farmecul lor, putând fi întâlnite la orice eveniment special.

 

 

 

 

Categorisit în:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *